Δελτίο Τύπου: Tακτική Γ.Σ. και εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την ΕΟΚΑ και ΕΣΑμεΑ

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, ανακοινώνει ότι στις 22-06-2020, και ώρα  18:00 – 20:00 μ.μ.,  θα διεξαχθεί Τακτική Γ.Σ. και εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την ΕΟΚΑ και ΕΣΑμεΑ, στα γραφεία του Συλλόγου, Κουντουριώτου 5, Δράμα. 

Σε περίπτωση μη απαρτίας η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 24-06-2020 την ίδια ώρα στα γραφεία του Συλλόγου. 
Πριν από την εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί τακτική Γ.Σ. στις 17:00.  
Παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν στο 
ψηφοδέλτιο, να καταθέσουν αίτηση με e-mail ή εγγράφως στα γραφεία του Συλλόγου, Δευτέρα και Τετάρτη τις ώρες 18:00 - 20:00μ.μ. ως τις 20-06-2020.
 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
 
Η Πρόεδρος
 
Κατσιγιάννη Αγλαΐα

ΑμεΑ : Ποιες περιπτώσεις προσλαμβάνονται στο Δημόσιο

Τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για την πρόσληψη ανάπηρων ή συγγενών τους στο δημόσιο, καθορίζει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Σε αυτή τονίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εξής περιπτώσεις αναπήρων:

*Κατηγορία ΑμεΑ: Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης.

*Κατηγορία έμμεση ΑμεΑ: Όσοι έχουν τέκνο αδελφό ή σύζυγο, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων. Κατ' εξαίρεση, όταν το τέκνο ο/η αδελφός/ή, ή ο/η σύζυγος πάσχει από νοητική στέρηση ή αυτισμό, απαιτείται ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον.

*Κατηγορία τρίτεκνων γονέων / τέκνου τρίτεκνου (-ων) γονέα (-ων): Τρίτεκνοι γονείς που κάποιο ή κάποια από τα τρία παιδιά είναι ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ισοβίως. Το ίδιο ισχύει για τις περιπτώσεις εκείνες που το τέκνο τρίτεκνου γονέα που κάποιο ή κάποια από τα τρία αδέλφια είναι ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ισοβίως.

Η πιστοποίηση της αναπηρίας γίνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, όπου στην γνωμάτευση που θα ετοιμάζεται πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά, εάν η πάθηση είναι χρόνια ή όχι. Οι αποφάσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στηρίζονται σε σχετικό Πίνακα Παθήσεων / Βλαβών που έχει εκπονηθεί από αρμόδια Επιτροπή. Εκεί αναφέρονται με ακρίβεια ποιες παθήσεις χαρακτηρίζονται χρόνιες και οι οποίες επιφέρουν ταυτόχρονα στον πάσχοντα περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση.

Συνεπώς, οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη στο δημόσιο, θα γίνονται δεκτές, μόνο εφόσον επανεισαχθούν σε Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και διαπιστωθεί η χρονιότητα της πάθησης των υποψήφιων:

Σε κάθε περίπτωση η πιστοποίηση αφορά μόνο την πρόσληψη στο Δημόσιο και όχι τυχόν χορήγηση αναπηρικής σύνταξης ή κάποιου επιδόματος.

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας

Κουντουριώτου 5
τ.κ. 66100, Δράμα
Τηλ. - Fax: 25210 39059
Κιν. 6970 400665

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Ο καίρος στη Δράμα