Εκτύπωση

Σκοπός του Συλλόγου

1. Σκοπός – Αντικείμενο Δραστηριότητας

Σκοπός του σωματείου είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση τέτοιας κοινωνικής συνείδησης ώστε να γίνεται δεκτή η ανάπηρη κανονικότητα ως αυτόνομη υπόσταση και ως διαφορετική αντίληψη των συνθηκών και όρων ζωής. Ειδικότερα σκοπό έχει να συμβάλει :

Στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ανθρώπων με αναπηρίες για αντίσταση ενάντια στην αρνητική διάκριση που συνίσταται στην κοινωνική και οικονομική απομόνωσή τους και στη ρατσιστική αντιμετώπισή τους.

Στην κατοχύρωση του δικαιώματός τους να αποκατασταθούν σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας (δικαίωμα επανεκπαίδευσης για αυτοεξυπηρέτηση και ετερο-εξυπηρέτηση, θεραπευτική, τεχνολογική, μηχανολογική υποστήριξη).

Στη κατοχύρωση του δικαιώματός τους στη γενική και ειδική εκπαίδευση.

Στη δημιουργία των προϋποθέσεων για οικονομική αυτοδυναμία και οικονομική ελάφρυνση από τα πάγια έξοδα που οφείλονται στην αναπηρία τους.

Στην κατοχύρωση του δικαιώματός τους στην υγεία και για το δικαίωμά τους στη εργασία με αμοιβή ίση με αυτή των ικανών εργαζομένων στην ίδια εργασία.

Στη δημιουργία υποστηρικτικών δικτύων για να μπορούν να ζουν ανεξάρτητη ζωή μέσα στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

Στην άρση όλων των πολεοδομικών, βιομηχανικών κ.ο.κ. εμποδίων και την αποκατάσταση της προσπελασιμότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων, των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, των μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ.

Στην αποκατάσταση της προσπελασιμότητας των κατοικιών, στις οποίες ζουν άνθρωποι με αναπηρίες και στον εξοπλισμό αυτών των κατοικιών ώστε να ζουν ανεξάρτητοι.

Στην κατοχύρωση του δικαιώματος τους για ισότιμη συμμετοχή στις πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας

Κουντουριώτου 5
τ.κ. 66100, Δράμα
Τηλ. - Fax: 25210 39059
Κιν. 6970 400665

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Ο καίρος στη Δράμα